Tengeri zöld agyag

A tengeri zöld agyag Dél-Szicíliából származik, kitermelése olyan helyen történik, ahol teljesen tiszta és szennyeződésmentes a levegő, nagyon sok a napsütés, és a tenger közelsége miatt szeles az időjárás az év túlnyomó részében.

A tengeri zöld agyagot a nyári hónapokban termelik ki külszíni fejtéssel, mivel ilyenkor a naperők sokkal intenzívebbek. Köszönhetően a rendkívül sok hőnek és fénynek, amely a felszínre került agyagot éri, a tengeri zöld agyag rendkívül gazdag hő- és fényerőkben.
Mindezen tulajdonságainak köszönhetően a tengeri zöld agyag kiváló alakformáló és természetes, öregedést gátló ásványi szubsztancia.

A zöld agyag kétértékű (fiatal) vasat tartalmaz, amely biológiailag aktív és az agyagnak zöld színt kölcsönöz, szemben a háromértékű vasiont tartalmazó vörös agyagokkal.

Gazdag mindazokban az összetevőkben, amelyek jelen vannak a tengervízben. A szoláris és lunáris erők polaritása hatott rá, ezért a Nap és a Hold kozmikus erői megőrződtek az agyagban, sok benne az ezüst, az ásványi nyomelemek, amelyek elsődlegesen a szervezet felépítő folyamatait támogatják.

Amikor az Argital zöld agyagot vízzel elkeverik és gélt képez, akkor annak színe csodálatos zöldre változik, állaga krémes, fénylő és rugalmas konzisztenciájú lesz. 

Az Argital zöld agyag a földtörténet meghatározott időszakában jött létre, mintegy 7 – 16 millió évvel ezelőtt, amikor a Föld vitális erőkben különösen gazdag volt. Ezek az ősi és különleges erők konzerválódtak és őrződtek meg az agyagrétegekben, és szabadulnak fel bőkezűen a tengeri zöld agyag alkalmazásakor.