Argital 1979 óta

Az agyag plasztikus erői, a déli napfény, az Etna tüze, a világ történeteiről susogó szél, a tüzes alkonyok, a Földközi-tenger végeérhetetlen, ritmikus hullámzása és a táj a maga évszázados olívaültetvényeivel egy olyan szociális szövetet hoznak létre, mely még gazdag emberiességben. Ebben a kontextusban alkotja és gyártja az Argital Szicília legdélibb részén természetes kozmetikumait a sok évezredes tengeri zöld agyagból.

Az Argital 1979-ben, Milánóban jött létre azzal a céllal, hogy antropozófiai alapokon tanulmányozza a tengeri zöld agyag tulajdonságait, sajátosságait és ez alapján természetes kozmetikumokat gyártson. Pár év alatt az Argital vezető márka lett a natúrkozmetika piacán a tengeri zöld agyag alapú, tartósítószerek és egyéb szintetikus anyagok nélkül készült készítményeivel. Kutatásait minden terméknél emberi igényre építi és szorosan együttműködik orvosokkal, gyógyszerészekkel, biológusokkal.

Az Argital természetes kozmetikumok tengeri zöld agyagot és gyógynövényeket tartalmaznak, amelyek Demeter- és organikus minősítésekkel rendelkeznek és vadon termő területekről gyűjtik be őket. Az összetevők természetes tulajdonságai az előállítás során a dinamizálási eljárással fokozódnak.

Az Argital üzleti filozófiája szerint csak olyan termékek állíthatók elő, amelyek az ember egészségét és a környezet integritását maximálisan figyelembe veszik. A szellem, lélek és test harmóniája, az antropozófiából származó inspirációk azok, amelyek az Argital működésében központi szerepet játszanak. Az Argital természetes kozmetikumok nem tartalmaznak kémiai összetevőket, sem mesterséges tartósítószereket, és azokat sohasem tesztelték állatokon.

A készítmények mínőségét a gyártás helye is biztosítja. 2005-ben a cég leköltözött Szicília legdélibb részére, a Földközi-tenger közelébe, ahol helyben van a tengeri zöld agyag külszíni bányája, és ahol sok napsütés és szél van. Az Argitalban közel negyven motivált , lelkes fiatal dolgozik.

Az Argital tartósítószerek nélkül készült természetes kozmetikumait a következő országokban forgalmazzák: Ausztrália, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Finnország, Franciaország, Japán, Hong Kong, Horvátország, Írország, Kína, Korea, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Németország, Norvégia, Oroszország, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szingapúr, Szlovénia, Tajvan, Ukrajna, USA és 2013 őszétől Magyarország.

 

A TERMÉSZETES KOZMETIKA

A bőr olyan határfelület, amelyen át a kozmetikumok bekerülhetnek a testbe, ezért egy kozmetikai készítménynek mindenekelőtt egészségesnek kell lennie.

Az Argital kezdettől fogva a következő alapelvek tiszteletben tartása mellett dolgozik:

 • Az alapanyagok minőségének kiemelt fontossága
 • Feldolgozásuk módja és a receptúrák odaadással elkészítése
 • A gyártás gyakorisága, hogy a legnagyobb frissességet biztosítsuk
 • A csomagolás módja, hogy a készítményeket a legjobb állapotban tartsuk
 • A minőségellenőrzés az összes munkafázisban gyártástól szállításig.
 • A munkánk alapjául szolgáló gondolatok. Az egészséges kozmetika az egészséges gondolat gyümölcse.

Az Argital készítmények tartalmaznak:

 • Napon szárított tengeri zöld agyag,  por vagy gél formában.  Az agyaggél az agyag vízben oldható része, mely gazdag ásványi sókban és oligoelemekben.
 • Tiszta esszenciális olajok
 • Tiszta növényi olajok
 • Demeter- és organikus minősítéssel rendelkező, és vadon termű területekről gyűjtött  gyógynövények.
 • Tiszta forrásvíz
 • Természetes vitaminok
 • Növényi emulgeálószerek és habképzők
 • Több, mint 40 év tapasztalat

Az Argital tiszteletben tartja az állatokat

Az alapanyagokat és az Argital készítményeket nem teszteltük állatokon. Az Argital kezdettől fogva támogatja azokat a szervezeteket, amelyek az állatok életét és méltóságát védik.

Argital gondot fordít a készítmények frissességére

A gyártás kis mennyiségekben történik, hogy mindig a legnagyobb frissességet biztosítsuk.

Argital tiszteletben tartja a környezetet

Minden készítményt újrahasznosítható anyagból készült csomagolásba, alumínium- és üvegtégelybe tesszük, kivéve a mosószerek, tusfürdők és samponok termékcsaládokat, melyeknél biztonsági okokból újrahasznosítható műanyagflakonokat használunk a kiszereléshez. Az összetételeket minden készítményen megjelenítjük az INCI (Kozmetikai Termékek Nemzetközi Nevezéktana) szerint, azok mennyiségi előfordulása szerint.

MA MÁR RITKA KONTEXTUS

Az agyag plasztikus erői, a déli napfény, az Etna tüze, a világ történeteiről susogó szél, a tüzes alkonyok, a Földközi-tenger végeérhetetlen, ritmikus hullámzása és a táj a maga évszázados olívaültetvényeivel egy olyan szociális szövetet hoznak létre, mely még gazdag emberiességben.  Ebben a kontextusban alkotja és gyártja az Argital Szicília legdélibb részén, a zöld anyag kibányászási helyétől pár lépésre kozmetikumait a sok évezredes tengeri zöld agyagból mint fő alapanyagból.

ANTROPOZÓFIAI KUTATÁSOK

Az Argital munkájának alapja az Antropozófia tanulmányozása, amely az embert test, lélek és szellem harmonikus hármas egységének tekinti.Az antropozófiai megismerés fényében a test és a bőr egészsége és jól-léte nem csupán az egészséges életviteltől és táplálkozástól függ, hanem egyúttal visszfénye a lélek derűjének és a szellem tudatosságának.
Az antropozófiai kutatásokat kiegészíti egy sor tudományos kísérlet is, melyeket az Argital cégen belül, illetve azon kívül is, egyetemi laboratóriumokban folytat. Rudolf Steiner, az alapító, így határozza meg az antropozófiát: „olyan megismerési út, mely az ember lényében lakozó szellemiséget a világmindenség szellemiségéhez kívánja vezetni.”

MUNKATÁRSAK AZ ARGITALNÁL

Az Argitalnál motivált, ügyes fiatalok dolgoznak, akik dinamikus, de komoly munkát végeznek. Mindenki lényeges eleme annak az egyedülálló, összeszokott csapatnak, amelyik lépésről lépésre követi minden egyes készítmény születését az összes munkafázisban: a tudományos kutatásban (Rossella); a programozásban és a csomagolás mínőséget érintő ellenőrzésében (Ascanio); az agyag megművelésében és porrá őrlésében (Pippo, Pino); a gyártásban (Adel, Mauro); a készítmények mínőségellenőrzésében (Mauro, Rossella); a kiszerelés  munkafolyamatában (Raffaella, Cristina, Melania, Maria, Sara, Simona, Zaira, Carmen, Antony); az olaszországi és külföldi exportértékesítésben (Stefania, Giusy); az áruk fogadásában és a rendelések elkészítésében (Giovanna, Toni, Enrico, Giorgio); az adminisztrációban (Sabrina, Gabriella); a marketingben (Alessandra).
Mindezt Dr. Giuseppe Ferraro, az Argital S.r.l. alapítójának, a kutatás és a készítmények kifejlesztéséért felelős vezetőjének figyelmes felügyelete alatt történik.