AZ ARGITAL “TARTÓSÍTÁSI ELJÁRÁS” HATÉKONYSÁGÁNAK TUDOMÁNYOS IGAZOLÁSA
Catania, 2012. szeptember
Tárgy: Elvégzett kutatások hitelesítése
Alulírott, Cinzia Caggia professzor-asszony, a Catania-i Egyetem Mezőgazdasági Mikrobiológia Tanszékének tanára ezúton tanúsítom, hogy vizsgálatokat végeztünk az őstinktúrák (növényi kivonatok) és illóolajok, továbbá a kereskedelemben kapható parabének keverékeinek mikrobiológiai hatásait illetően.
Az előbb említett három tartósítószer hatékonyságának vizsgálata történt azok felhasználási koncentrációikban az előzőleg az Argital mintákban izolált 4 mikroorganizmussal szemben, amelyeket a laboratóriumban azonosítottak Serratia marcescens, Bacillus subtilis, Brevibacillus parabrevis, Bacillus cereus baktériumfajokként. A kapott eredmények azt tanúsítják, hogy az Argital tartósítási eljárását alkalmazva a legkisebb koncentrációban is, jelentősen csökkent a mikrobiális nyomás valamennyi beoltott mintában és az elvégzett tesztek döntő többségében az Argital konzerválási eljárása hatékonyabbnak bizonyult a parabénekkel szemben,
Tisztelettel,
Prof. Dr. Cinzia Caggia