GYAKORI KÉRDÉSEK

Hogyan alkalmazhatjuk a finommá őrölt tengeri zöld agyagot?

Az agyag használható nedves borogatásként, fürdővízben, arc- és tespakolásokként.

Alappakolás: 1 csésze finommá őrölt tengeri zöld agyag, egy evőkanál méz, 1 evőkanál édesmandula vagy olívaolaj, fél csésze természetes ásványvíz. Az ásványvízben fel kell  oldani a mézet, hozzá kell adni az olajat, és alaposan el kell az elegyet keverni, majd fokozatosan hozzáadható a finomított agyag folyamatos intenzív keverés közben, mindaddig, amíg a keverék simán kenhető, krémes állagú nem lesz.

Hogyan érdemes a szellőztetett és aktivált zöld agyagot alkalmazni?

Reggelente reggeli előtt egy pohár szénsavmentes ásványvízben egy teáskanálnyi aktív agyagot kell elkeverni alaposan, majd öt percig azt ülepíteni. Öt perc múlva csak a felülúszót, amely kovában és nyomelemekben gazdag rész, érdemes leinni, a leülepedett rész pedig kiönthető, esetleg a virágföldre érdemes azt üríteni.

Hány éves kortól lehet elkezdeni a szellőztetett és aktivált zöld agyagot alkalmazni? 

Tapasztalatok szerint 3 éves kortól. Kisgyermekek számára késhegynyi mennyiséget kell vízben feloldani, és csak a felülúszót meginni.

Miért érdemes a szellőztetett és aktivált tengeri zöld agyagot használni?

Mert a szicíliai zöld agyag egyedülállóan gazdag kovában, kalciumban, káliumban, nátriumban, magnéziumban, valamint sokféle makro- és mikroelemekben, valamint éteri erőkben. Természetes bőrmegújító, öregedést gátló, tisztító, méregtelenítő, kiegyensúlyozó képességekkel rendelkezik.

Mennyi ideig lehet folytatni az Argital szellőztetett és aktivált zöld agyag alkalmazását?

Kisgyermekkortól kezdve akár egész életen át alkalmazható, mivel a zöld agyag kifejezetten öregedést gátló szubsztancia, amely lassítja a szervezet korai öregedését. Lehet úgy is alkalmazni, hogy két hónapon át rendszeresen, azaz naponta egyszer reggelente használják az agyagot, majd kihagynak két hetet, és újra kezdik ismét.

Miket nevezünk allergéneknek? 

A természetes kozmetikumok világában elsősorban az illóolajok összetevői allergizálhatnak, arra érzékeny személyeknél patológiás elváltozások is jelentkezhetnek. Az Európai Parlament 2003/15/EK irányelve szerint kötelező minden egyes kozmetikai terméknél, így minden Argital készítménynél is feltüntetni az esetleges allergiát okozó összetevőket.

Melyek a leggyengédebben ápoló Argital készítmények, amelyek alkalmasak érzékenyebb bőrű, illetve allergiás hajlammal rendelkező személyek bőrének ápolására?

Valamennyi Argital készítmény magas minőségű alapanyagokból, dinamizálással készül, valamint semmilyen tartósítószert, illetve kémiai összetevőt sem tartalmaznak. Kifejezetten a problémás és érzékeny bőrű személyeknek fejlesztette ki dr. Ferraro az Allergénmentes termékcsaládot, amely semmilyen, tehát sem természetes, sem kémiai allergéneket sem tartalmaznak. A Kozmetikai készítmények fülre kattintva az Allergénmentes termékcsalád minden tagja megtalálható.

Lehetséges, hogy az alkoholt tartalmazó készítmények bármilyen problémát okozzanak? 

Az Argital által felhasznált etil-alkohol élelmiszeripari minőségű, biominősítéssel rendelkezik, és búzakeményítőből készül erjesztéssel.  Minimális mennyiségben található meg a termékekben és szinte azonnal elpárolog a készítmények bőrre kerülésekor, ezért az semmilyen problémát sem okozott az elmúlt évtizedekben.

Ekcémás bőrelváltozásokban mit lehet tenni? 

Az antropozófus gyógyászat szerint nagyon hasznos lehet a tölgyfakéreg főzetének alkalmazása borogatásként. A kezelést követően Allergénmentes vadárvácska olajos kivonatot és Allergénmentes vadárvácska arckrémet lehet használni. További lehetőség, ha az elváltozott bőrterületeket Baba ápoló tisztítótejjel tisztítják, valamint időközönként az Argiltubo arc- és testmaszkot használják. Reggelente szellőztetett és aktív agyag is alkalmazható.

Mely készítmények jelenthetnek gyengéd ápolást pszoriázis esetén? 

Allergénmentes vadárvácska arckrém, Bojtorján krém vagy Echinacea krém. Gyengéd tisztítást tesz lehetővé a Baba ápoló tisztítótej, felváltva egyik nap érdemes a Baba védőpúdert, míg másik nap az Allergénmentes vadárvácska arc- vagy kézkrémet használni.

Mely készítmények alkalmasak vegetariánusok és vegánok számára? 

Nagyon kevés kivételtől eltekintve az Argital készítmények ICEA Vegan (korábban Vegan OK) minősítésekkel rendelkeznek. A kivételek állati eredetű összetevőként méhviaszt, mézet vagy propoliszt tartalmaznak, mint pl. Dentie és propolisz fogkrém, mézet és propoliszt tartalmazó szappanok, olasz szalmagyopárt és propoliszt tartalmazó kézkrém, Szaturnusz olaj, Föld olaj.

Mi a dinamizáció? Milyen hatással bír a dinamizációs eljárás a termékekre?

A dinamizálás egy homeopátiás gyógyszerkészítési eljárás, amely lehetővé teszi az adott összetevő(k) minél magasabb funkcionalitásának az elérését. A dinamizálással lehetséges a Kozmosz erőinek koncentrálása, és általa egy új minőséget lehet felébreszteni: a ritmust.

Melyek a tengeri zöld agyag sajátosságai a bőrön? 

A szicíliai zöld agyag kifejezetten öregedést gátló (anti-aging) szubsztancia, amely formaerői révén képes a test formálására. Alkalmazásával lassíthatók a szervezet öregedési folyamatai.

Homeopátiás kezelések alatt lehetséges Argital fogkrémet használni?

Kifejezetten ilyen igényekre fejlesztettek ki egy fogkrémet, a Homeopátiás fogkrémet, amely az agyag mellett citromot és ánizst is tartalmaz, és nem gátolja a homeopátiás szerek használatát.

Melyik fogkrém alkalmas a fogszuvasodás kivédésére?

Valamennyi fogkrém. Az Argital fogkrémek nem tartalmaznak hozzáadott fluoridokat , azonban az agyagban igen kis mennyiségben természetes eredetű fluorid is található.

Melyik Argital arckrém a legalkalmasabb a zsíros bőr ápolására? 

Az Argital Rózsakrém (kiegyensúlyozó, normalizáló hatása miatt valamennyi bőrállapot ápolására kiválóan alkalmas).

Melyik Argital arckrém a legjobb száraz, vízhiányos bőrállapot esetén?

A Hidratáló és tápláló arckrém, amely többek között mályvagyökér-kivonatot is tartalmaz, amely jelentős segítség a bőr hidratálásában.

Mely termékek alkalmazhatók aknék és furunkulusok ápolására?

Az Arctisztítótej segít a bőr gyengéd tisztításában, majd a Nyugtató arcvíz használható, amely az atlanti cédrus illóolajával antibakteriális hatású aknék és furunkulusok esetén, majd a kezelést érdemes Bojtorján krémmel befejezni reggel és este.

Mely termékek alkalmazhatók terhességi csíkok (striák) ápolására? 

Karcsúsító iszap, Pihentető olaj, Floré bőrfeszesítő krém.

Mely Argital készítmények alkalmazhatók a mellek feszesítésére? 

Argiltubo felhasználásra kész arc- és testpakolás, Vadárvácska krém és Pihentető testápoló- és masszázsolaj.

Mely termékeket érdemes arcpirosság esetén alkalmazni?

Argiltubo felhasználásra kész arc- és testpakolás, Vadárvácska krém, és Kamilla krém.

Vannak olyan Argital készítmények, amelyek természetes parfümként vagy dezodorként használhatók?

Igen, az Illatos arc- és testpermetek (rózsavíz, levendula, rozmaring, kamilla, neroli illatos vizek).

Mely készítmények alkalmazhatók cellulit ápolására?

Florè bőrfeszesítő krém, Florange karcsúsító krém, Karcsúsító iszap, Karcsúsító- és anticellulit olaj.

Mit érdemes tenni, ha télen a Szaturnusz olajban kiválik a méhviasz? 

Ez ritkán, de előfordulhat nagyobb hidegben. Ilyenkor meleg helyiségben kell helyezni a terméket, majd néhányszor összerázni..

Miért érdemes az Argital Biolavo mosószereit és háztartási tisztítószereit használni? 

Mert ez a termékcsalád 100 %-ban ökológiai eredetű és teljes mértékben lebomló összetevőket tartalmaz, tartósítószerek, színezőszerek, lágyítószerek, enzimek alkalmazása nélkül. A mosószerek és háztartási tisztítószerek növényi habképzőket, tengeri zöld agyagot és értékes, magas minőségű illóolajokat tartalmaznak

Mely Argital készítmények használhatók a porcműködés támogatására?

Ilyenkor az Argiltubo arc- és testpakolás, az Árnika krém, valamint a Szellőztetett és aktivált zöld agyag jelenthet segítséget.

Mit érdemes tudni az Argital kozmetikai készítményeinek lejárati idejéről?

Az Argital kozmetikai termékek szavatossága általánosságban 3 év (!). Ez alól a Gold illóolajok jelentenek kivételt a gyártástól számított ötéves felhasználhatóságukkal, illetve a Dentie és propolisz fogkrém, amelynek a szavatossága 1 év. Mindez azt jelenti, hogy annak ellenére, hogy az Argital kozmetikai készítmények nem tartalmaznak semmilyen tartósítószert, mégis a termékek 95 %-ának csomagolásán csak a felbontástól számított lejárati idő piktogramja látható. Ilyen hosszú lejárati idő a biokozmetikumok között egyedülállónak tekinthető.