nbsp;

Indul a Nullalom

NE DOBJUK KI! Avagy másrahasznosítás

Cégünk ötlet-sorozatot indított el idén. Terveink szerint semmi nem kerül a kukába, a hulladékból is értékes és hasznos tárgyak lesznek!

Az ARGITAL Magyarország tengeri zöld agyagból, vadon termő gyógynövényekből készült biokozmetikumokat forgalmaz Szicíliából.  Az ARGITAL természetes kozmetikumok nem tartalmaznak kémiai összetevőket, sem mesterséges tartósítószereket.  A szellem, a test és a lélek harmóniáját szolgálják.

De nemcsak az egészséges kozmetikai termékeket tartjuk fontosnak, hanem a klíma- és környezetvédelmet is, ezért úgy döntöttünk, hogy a webes  megrendelések és termékeik csomagolását sem szeretnénk felesleges hulladékként a kukában látni.

A dobozok, csomagolások, térkitöltő anyagok, a termékek kis dobozai, műanyagflakonok újra és másképp felhasználásához az ötleteket és a megvalósítást Kozári Ritára bíztuk, aki évtizedek óta foglalkozik a már használt vagy kidobásra ítélt anyagok újratervezésével.

A webes csomagolásokhoz, ami a biokozmetikumokkal érkezik a vásárlóhoz, mellékelünk egy ajánlást leírással, képekkel, hogy mit lehet alkotni a dobozokból, a göngyölegbőlA NE DOBJUK KI! ötletek alapján minden egyes papír, karton, fólia, műanyag felhasználható még újra és némi kézügyességgel másképp is.

Ezzel a programmal gondoskodunk arról, hogy a csomagolások, a termékek dobozai, anyagai nem hulladékok lesznek, hanem új tárgyakat (lámpaburát, varrós dobozt, játékfigurákat és sok minden mást) készíthet belőle a vásárló. Nem mellesleg hasznos és jó időtöltés a felnőtteknek és a gyerekeknek is, fejleszti a kézügyességet, a kreativitást, a környezettudatosságot.  A közös alkotás, a családdal együtt töltött idő pedig élmény mindenkinek.

Az Argital termékek kibontása és használata után így üres maradhat a kukánk, egyáltalán nem marad hulladék,  csak az egészséges, kisimult, ápolt bőr és a jó érzés, hogy tettünk valamit a környezetünkért, a bolygóért, ahol élünk.