nbsp;

Törődni kell vele: a szájhigiénia

Törődni kell vele: a szájhigiénia

Abból is látszik, hogy mennyire elhanyagolt terület a szájhigiénia, hogy a koronavírus ideje alatt is inkább arról szóltak a hírek, hogyan takarjuk el a szánkat, vagy hogyan ne nyúljunk hozzá, ahelyett, hogy hogyan lehet jobb szájhigiéniánk, mit tehetünk érte, hogy elkerülhetjük a kórokozókat. Pedig – például az Argital – szájvíz sokat segíthet. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk 5 tényt, miért érdemes szájvizet használni.

 

A rosszul tanult szájhigiénia

Az a gond a szájhigiéniával, hogy éppolyan felületesen, és rosszul tanuljuk meg, ahogy a kézmosást. Azt mindenki tudja, hogy fogkefével, és valamilyen (ebből túlkínálat is van) fogkrémmel naponta egyszer / kétszer / háromszor, vagy ha teheted minden étkezés után fogat kell mosni. De azt, hogy ezen túl még mit lehet tenni a száj higiéniájáért, hogy miért kell azt tenni, kevesen tudjuk. Riasztó adat az is, hogy a magyarok alig 17%-a használ szájvizet. Pedig fontos lenne. Összegyűjtöttünk 5 okot, miért érdemes használnod az Argital szájvizet.

5: Mert antibakteriális

Nem mondjuk, hogy a koronavírusos időben az Argital szájvíz tökéletes védelmet nyújtott volna a koronavírus ellen, de beszélnünk kell az ezüstvízről. Az ezüst víz mikrobaölő, fertőtlenítő, magát az ezüstöt régen a sebek fertőtlenítésére is használták. Az Argital szájvízben ezüstvíz van, emiatt antibakteriális hatású. Ami akkor is fontos, ha éppen nincs semmiféle vírus.

4: Hatékonyan tisztít

Biztosan te is láttál már olyan videót, oktatóanyagot, ahol megmutatják azt, hogy bár folyamatosan fejlesztik a fogkeféket, mégsem tudnak olyat készíteni amelyikkel a szád minden pontját eléred, amelyikkel mindent meg tudsz tisztítani alaposan. (Vannak olyan pasztillák és szerek, amik akár fogmosás után is megmutatják, hol nem tökéletesen tiszta a fogad, mert elszínezik). A víz viszont mindenhova eljut: az Argital szájvízzel öblögetve a leghozzáférhetetlenebb hely is tiszta lesz, olyan helyre is eljut, ahova a fogselyem, és a fogkefe sem.

3: Megelőzi a betegségeket

Most legszívesebben csak annyit írnánk, hogy használd az Argital szájvizet és – ahogy öblögetsz – megelőzöd vele a fogínybetegségeket, valamint az egyéb szájfertőzéseket okozó baktériumok elszaporodását. De az igazság az, hogy emellett a rendszeres használat még abban is segít, hogy csökkenti a fogkőlepedék képződést. Tudjuk, kicsit fogorvosos lett ez a rész, és nem akarunk ijesztgetni, de tény, hogy segít.

2: Kellemes lehelet

Az a baj a fogkrémmel, hogy vagy hatékony (mert telis-tele van tisztítóanyagokkal, olyanokkal, amiről nem is akarod tudni mik, és milyen vegyületek) vagy friss leheletet ad (mert sok mentollal, vagy olyasmivel töltik meg, amitől frissnek érzed a leheletedet). Bárhogy is van, a frissesség érzése rövid időn belül eltűnik. Az Argital szájvíz nem csak azért jó mert izgalmas illóolajokkal van tele (csillagánizzsal, szegfűszeggel, borsmentával), nem csak azért, mert frissítő illatú, hanem azért is, mert ha úgy véled, hogy a fogmosás friss érzése, hatása már a múlt, akkor bármikor bárhol öblögethetsz vele, és azonnal olyan, mintha fogat mostál volna. (Egyébként kellemes ananász íze van)

1: Mert ez egy koncentrátum

Az Argital meg fog lepni, mert egy koncentrátum. Ráadásul bio, finom, és baktériumölő. Ebből a ránézésre kis üvegnyi Argital szájvízből akár 2 liternyit is készíthetsz (az elkészítés is izgalmas, mert az aranysárga Argital tejszínűvé változik közben), és az egész család használhatja (arra sem kell figyelned, ami a gyerekeknél gond, hogy érzékenyebbek, mert az Argital tökéletes lesz nekik is).

Kattints ide, próbáld ki, és tudj meg mindent róla:https://argital.hu/termek/argital-szajviz-koncentratum-laltro-collutorio-100ml/

Argital szájvíz koncentrátum (L'Altro Collutorio) 100ml