ZÖLD AGYAG PAKOLÁSOK RÉSZLETES LEÍRÁSAI

ARGITAL TENGERI ZÖLD AGYAG
Dr. Giuseppe Ferraro felhasználási tanácsaival

A zöld agyag felhasználási lehetőségei

ALAPPAKOLÁS
1 pohár aktív tengeri zöld agyag por, 1 kanál méz, 1 kiskanál édesmandula olaj vagy annak
hiányában extraszűz olívaolaj, ½ pohár szénsavmentes ásványvíz. Mind a négy összetevő a Nap hőjében és erejében gazdag természetes szubsztancia.
A szénsavmentes ásványvizet tartalmazó csészében oldjuk fel a mézet, tegyük hozzá az olajat, keverjük jól el az egészet, majd adjuk hozzá kis adagokban az egy pohár aktív tengeri zöld agyagot folyamatos és erőteljes keverés mellett, mígnem homogén és fényes krémet nem kapunk. Ez lesz az alappakolás.

Figyelem: Általában 3 perc múlva a felvitt arcpakolás húzni kezdi, feszíti az arc bőrét, ami teljesen természetes reakciónak tekinthető. A maszk eltávolítását követően egyes bőrtípusoknál előfordulhat, hogy a kezelt bőrfelület kipirosodik, ami átmeneti és természetes állapotot jelent. Nagyon érzékeny bőrállapot esetén igen ritkán a bőrpír mellett enyhe égető érzés is felléphet, ami szintén természetes és átmeneti reakciónak tekinthető.

Fontos: A maszk alkalmazását követő néhány perc múlva kellemes frissességet és a bőr relaxációját lehet tapasztalni. Az arcpakolás eltávolítása után a bőr puhább, selymesebb tapintásúvá válik.
Felhasználási mód: Spatula segítségével a maszkot az arcra kell néhány milliméteres vastagságban felvinni, és az elérendő célnak megfelelően a bőrön hagyni száradni. Tanácsos az agyag kíméletes eltávolítása meleg vízbe mártott szivacs vagy törlőkendő segítségével.
Javaslat: Aknés, pattanásos, egyéb problémás, sérült, repedezett bőrállapot esetén inkább a Napon szárított és szellőztetett tengeri zöld agyag használatát tanácsoljuk a Napon szárított és finomított zöld agyag helyett.

ÚJDONSÁG: TÁPLÁLÓ TEJES ARCPAKOLÁS SZÁRAZ BŐRRE
Készítsük el a pakolást úgy, hogy összekeverünk egy pohár aktív tengeri zöld agyagot és a másfél pohár tejet. Alaposan összekeverve krémes állagú pakolást kapunk, melyet az arcra hordjunk fel kb. fél centiméter vastagságban. Maximum 20 percig hagyjuk az arcon. A tejes pakolás puha marad, nem szárad ki, ezért a száraz arcbőrt kiválóan hidratálja. Lemosva a pakolást a bőr bársonyos, és sima lesz.

ARCPAKOLÁS NORMÁL BŐRRE (1)
Az alappakoláshoz tegyünk hozzá fél kanál búzacsíraolajat és keverjük jól össze. Tetszés szerint hozzátehetünk még 1-3 csepp levendula illóolajat. Kezelési idő 10 perc.

ARCPAKOLÁS SZÁRAZ BŐRRE (1)
Az alappakoláshoz tegyünk hozzá mályvalevélből készült 2 kanál főzetet, fél kanál vadrózsa-olajat (rosa mosqueta), vagy borágóolajat, és keverjük az egészet jól össze. Tetszés szerint hozzátehetünk 1-3 csepp szantálfa esszenciális olajat. Kezelési idő 5 perc.

ARCPAKOLÁS ZSÍROS BŐRRE (1)
Frissítő, üdítő arckezelés
Az alappakoláshoz tegyünk hozzá 1 kanál citrom, vagy grapefruit frissen kifacsart levét, és keverjük össze. Tetszés szerint hozzáadhatunk még 1-3 csepp citrom esszenciális olajat. Kezelési idő: 10 perc.

NYAKPAKOLÁS (1)
Hidratál és rugalmassá teszi a bőrt
Az alappakoláshoz adjunk hozzá 2 kanál szójatejet. Tetszés szerint hozzáadhatunk még 1-3 csepp szantálfa illóolajat. Kezelési idő: 15 perc.

MELLPAKOLÁS (1)
Feszesítő hatás.
Az alappakoláshoz adjunk hozzá 2 kanál zsályalevélből készült főzetet és keverjük jól össze. Tetszés szerint hozzáadhatunk még 1-3 csepp Argital rózsa vagy ilang-ilang illóolajat.  Kezelési idő: 10 – 20 perc között.

COMBPAKOLÁS (1)
Feszesítő hatás.
Az alappakoláshoz adjunk hozzá 2 kanál, frissen készített birsalma levet, vagy ennek hiányában zöldalma levet, 1 kiskanál Argital szőlőmagolajat és keverjük össze az egészet. Tetszés szerint hozzáadhatunk még 1-3 csepp rozmaring esszenciális olajat. Kezelési idő: 10 – 20 perc között.

HASPAKOLÁS (1)
Puffadásgátló hatás.
Az alappakoláshoz adjunk hozzá 2 kanál ricinusolajat és keverjük jól össze. Tetszés szerint hozzáadhatunk még 1-3 csepp ánizs vagy kömény esszenciális olajat. Kezelési idő: 10-20 perc között.

HÁTPAKOLÁS (1)
Lazító, pihentető hatás.
Az alappakoláshoz adjunk hozzá 2 kanál hegyi árnika leveléből és virágából készült főzetet és keverjük jól össze. Tetszés szerint hozzáadhatunk még 1-3 csepp fahéj vagy kakukkfű esszenciális olajat. Kezelési idő: 10 – 20 perc között.

TERHESSÉGI CSÍKOK (STRIÁK) KEZELÉSE
Az alappakoláshoz 2 evőkanál répalevet, 1 evőkanál szőlőmag olajat, 1-2 evőkanál avokádó olajat kell tenni és jól összekeverni. Tetszés szerint 1-3 csepp citromfű illóolajat is hozzáadhatunk. Kezelési idő: 10 – 20 perc között.

TESTPAKOLÁS NARANCSBŐR ESETÉN (1)
Az alappakoláshoz 1 evőkanál édesnarancs illóolajat kell tenni és jól elkeverni. Kezelési idő: 10 – 20 perc között.

HAJPAKOLÁS (2)
Erősíti a hajszálakat és vitalizálja a fejbőrt
Az alappakoláshoz 4 evőkanál zsurlófőzetet kell adni (ez a pakolás egészen folyékony lehet a jobb hatékonyság érdekében), és jól összekeverni. 1 – 3 csepp ilang-ilang illóolajat hozzátehetünk szükség esetén. Kezelési idő: 10 perc. A hajpakolást nedves hajra kell felkenni, hogy a zöld agyag érje a hajszálakat és fejbőrt, ezért tanácsos fürdősapkát is használni. 10 perc elteltével meleg vízzel kell a pakolást leöblíteni, és samponnal a hajat megmosni. Ehhez ajánljuk az Argital samponok valamelyikét (Zsíros vagy korpás hajra, Normál vagy száraz hajra, Szőke hajra).

KARCSÚSÍTÓ FÜRDŐ
Ha a fürdőkád vízzel teli, akkor 3 – 4 maréknyi finomított agyagport kell hozzáadni. Forró vízhez adva a zöld agyag azonnal feloldódik. és fürdés közben a kezek és lábak mozgatásával az agyagot oldott állapotban lehet tartani. Az agyagos fürdővíz nem hagy nyomot a bőrön, ezért nem szükséges azt a fürdés végeztével leöblíteni. Kellemes érzés marad hátra, a bőr puhábbá válik a fürdés után. A kád könnyen kiöblíthető erősebb vízsugárral, az agyagos víz nem rakódik le a vízelvezető rendszerekben.

HÜVELYZUHANY ÉS ÖBLÍTÉS
Kisebb mosdótálban vagy a bidében 1 evőkanál Aktivált zöld agyagot kell a meleg vízhez keverni, majd ezzel a szuszpenzióval lehet zuhanyozni vagy beöntést végezni. Irrigáció (beöntés) esetén fontos a megfelelő eszköz (irrigátor) használata. A zuhanyozás vagy beöntést követően nem szükséges a tiszta vizes öblítés.

LÁB- ÉS KÉZFÜRDŐK 
Pihentető hatás.
Forró vizet tartalmazó mosdótálhoz vagy a bidében egy tenyérnyi finom agyagport kell tenni. Gyors feloldódást követően a lábak és kezek bemerítése úgy, hogy az egyik lábat (vagy kezet) a másikhoz dörzsöljük. Mindaddig folytatható, amíg a víz ki nem hűl. A vízhez – tetszés szerint – 1 – 3 csepp citromfű vagy levendula illóolaj is adható.

AMENNYIBEN NINCS ELÉG IDŐ ÉS LEHETŐSÉG EZEN RECEPTEK ELKÉSZÍTÉSÉRE,JAVASOLJUK AZ ARGILTUBO FELHASZNÁLÁSRA KÉSZ ARC- ÉS TESTPAKOLÁS ALKALMAZÁSÁT.

Több agyagot adhatunk hozzá, hogy testesebb legyen a pakolás vagy éppen ellenkezőleg több vizet, hogy lágyabbá tegyük.
A főzetet közvetlenül a felhasználás előtt kell elkészíteni.